Kolač s Plitvičkih jezera by Vlatka Lukač

BISKVIT:

  • 6 jaja
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 2 dcl ulja
  • 220 g šećera
  • 300 g brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo

 

KREMA:

  • 6 dcl mlijeka
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g mljevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 250 g maslaca ili margarina

Priprema biskvit:

Razdvojiti bjelanjke i žutanjke. Pjenasto umutiti žutanjke sa šećerom postepeno dodajući ulje i mlijeko. Umiješati lagano brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.

Smjesu podijeliti na dva dijela i peći svaki posebno. Koristiti okrugli kalup promjera 26 cm ili pravokutni cca 20x30 cm. Svaki biskvit prerazati tako da se dobiju 4 kore.

Priprema kreme:

U mlijeku otopiti šećer, čokoladu, maslac i kratko prokuhati orahe. Krema je tekuća.

Slaganje:

Biskvitne kore jednu po jednu slagati u kalup i svaku zaliti toplom kremom tako da sve pliva. Kolač dobro ohladiti. Najbolje je ostaviti ga preko noći u hladnjaku da se stisne. Rezati na šnite. Poslužiti.

Napomena: Ovako posložen kolač izgleda kao torta visoka cca 8 cm. Ja sam za potrebe izleta na Plitvička jezera složila samo dvije kore jednu na drugu.

Želim Vam dobar tek!

 

Paprenjaci - Martinje 2018 - Renata Renić

Zlevanka ''MARTINJE'' - ala Alida Viktorija

Štrudla od višanja „ZELENI VIR“ - Marijana

Štrudla od vanilije „VRAŽJI PROLAZ“ - Marijana

Slani kuglof „RADNA AKCIJA“ - Višnja

Ferrero rocher torta „MRKVIŠTE“ - Đurđa

TOP