ŠPIČASTI VRH I OKRUGLJAK

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
Nedjelja, 13. Rujan 2020.

Gorski kotar biser je zelenih šuma i livada sa mnogo posebnih detalja. U Brod Moravice ćemo doći nakon 120 km vožnje, popiti kavu i razgledati zbirku starih obrta i zanata, tzv. Kolarnicu, te saznati više o samom kraju koji rijetko posjećujemo.
Špičasti vrh 702 m HPO je glavica s neobično lijepim vidicima na dolinu Kupe uz koju je niz naselja od kojih su neka na našoj, a neka na slovenskoj strani. Na kraju se doline uzdiže kameni dio Drgomlja u čijim je stijenama Hajdova hiža, največa pećina Gorskog Kotara. Iznad Drgomlja proviruje kamena gromada Risnjaka, a desno od njega su Snježnik, Guslica i Jelenc. Pogled posebno privlači slovenski Snežnik i Skradski vrh.

Okrugljak 886m HPO je brdo u brodmoravičkom kraju. Vrh mu je šumovit i bez vidika. Najzanimljiviji je njegov stožasti oblik koji ga ćini prepoznatljivim od prilaza Orlovoj stijeni pa sve do sela Kuta.

Plan izleta:

Polazak u 07,00 sati s parkirališta Cibone
Zahtjevnost izleta: K-1, T-1,
Prijevoz: osobni automobili (javiti se vodiču radi rasporeda),trošak se dijeli
Prehrana: iz ruksaka,
Oprema: planinarska prema vremenskim uvjetima. Dnevnik HPO – oba vrha.
Karta: Gorski kotar III izdanje SMAND, mjerilo 1:30 000.,
Dokumenti: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica,
Informacije i prijave: vodiči-Damir Gross, mob. 091 575 2842, Alida V. Maskalan, mob 098 411 123
Napomena: odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete, za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič izleta zadržava pravo izmjene i dopune u programu ovisno o uvjetima na terenu.

Za PD Grafičar: Damir Gross,

SVI SUDIONICI IZLETA DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19,  A DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

 
 

Powered by iCagenda

TOP