15.05.2022. Strahinjčica

Kategorija
OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA - Jednodnevni izlet
Datum
Nedjelja, 15. Svibanj 2022. 00:00

STAZAMA ORHIDEJA

VII izlet planinarske škole

15. svibanj 2022.

Strahinjšćica se prostire od zapada prema istoku između potoka Krapinice na zapadnoj strani, Krapine na južnoj strani, Velikog i Sutinskog potoka na istočnoj strani. Od Ivančice je dijeli klanac Očura, a od Brezovice klanac Sutinsko. Njezina duljina iznosi oko 21 km, a širina sa bočnim brežuljcima od 10 do 12 km, dok se širina grebena kreće od 1 do 4 km. Izvor web.: PD Strahinjšćica iz Krapine.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Općinom Radoboj svake godine u svibnju organizira manifestaciju „Dani orhideja“ s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode.

Posjetit ćemo moderan Centar za prirodu Zagorje. Sa puno ljubavi i znanja djelatnici JU su na uzvisini iznad mjesta napravili mali raj za uživanje u bogatstvu prirodnih vrijednosti kraja.

Plan izleta:

U 07,oo sati krećemo autobusom sa parkirališta Cibone, a u Radoboju smo oko 8 sati, kava,

Oko 8,30 sati obilazak Centra za prirodu Zagorje uz stručno vodjenje (1/2 sata) a zatim krećemo na Stazu orhideja također sa stručnim vođenjem(2 ½ sati).

Nastavljamo preko vrha Sušec (846 m/nm KT HPO) i spuštamo se na planinarsku kuću Strahinjšćica.

Ručak u pl. kući i silazak preko Jelenske pećine u Strahinje do autobusa.

Prijevoz: bus 80.-kn (na bazi 30 osoba). Uplata na žrn HR3323600001101501997, svrha izlet Strahinjšćica.

Hodanja: 5-6 sati, tehnički lagano, kondicijski srednje zahtjevno.

Dokumenti: osobna, planinarska i zdravstvena iskaznica.

Oprema: standardna planinarska u skladu sa vremenskim uvjetima.

Hrana: iz ruksaka ili u planinarskoj kući ( plaćanje davatelju usluge).

Povratak u  večernjim satima.

Prijave i informacije, vodič: Damir Gross, mob. 091 575 2842 i Alida Viktorija Maskalan.

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič izleta zadržava pravo izmjena i dopuna u programu prema uvjetima na terenu.

SVI SUDIONICI DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH

 
 

Powered by iCagenda

TOP