16.10.2021. FRATAR - GROBNIČKE ALPE

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Subota, 16. Listopad 2021. 00:00

Fratar (1.353 m/nm) je najmarkantniji vrh u području Grobničkih Alpi. Izdaleka je prepoznatljiv po tome što su mu padine strme i šumovite, a tjeme kamenito. Kombinacija sivog kamenitog vrha obraslog u klekovinu, bila je osnova za ime, jer asocira na fratra. Po visini je Fratar odmah iza Obruča, a zahvaljujući izdvojenom položaju, s njega je vidik mnogo dojmljiviji. Na vrhu se nalazi upisna knjiga i žig, jer je on kontrolna točka HPO.

Plan izleta:

07:00 sati polazak sa parkirališta Cibone – ulica F. Andrašeca. Nakon kave u gostioni Putniku idemo u Podkilavac što će biti naša polazna točka uspona. Grobničke Alpe imaju puno zanimljivih staza i šteta bi bilo gore i dolje ići samo jednom, pa će sam uspon, silazak i izbor rute ovisiti o broju sudionika, njihovoj fizičkoj spremi i trenutnom raspoloženju grupe što će dodatno dati posebnu čar i užitak u ovom izletu.
Oko 20:00 sati dolazak u Zagreb.

Cijena: 150,00 kn (na bazi popunjenih kombija)

Zahtjevnost: staza je tehnički lagana, ali zahtjevna kondicijski, 6h hoda

Zemljovid: Smand 14 Gorski Kotar IV

Oprema: Čvrsta planinarska obuća, odjeća u skladu sa vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše

Prehrana: iz ruksaka ili ručak u Hahliću (grah, gulaš ili varivo 35 kn - plativo davatelju usluga)

Prijave: Franjo Rezler 098/1769 328 (WhatsApp, SMS)

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ne osjeća simptome respiratornih bolesti, da mu nisu izrečene mjere izolacije ili samoizolacije, da će poštovati važeće epidemiološke mjere, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP