VI. Opća planinarska škola 2021. - podsjetnik

Drage planinarke i planinari, obavještavamo vas da je: OPĆA PLANINASKA ŠKOLA 2021. POPUNJENA!

VI. Opća planinarska škola Planinarskog društva Grafičar iz Zagreba održava se od 29. travnja do 27. lipnja 2021. godine.

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi). Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a. Završetkom osnovne planinarske škole steći ćete osnovna znanja za sigurno kretanje u planinama a otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u.

Školarina iznosi 300,00 kuna u što su uključena potrebna sredstva za rad koja vam ostaju u vlasništvo nakon škole: Planinarski udžbenik, autora Alana Čaplara i planinarska zamka (uže) dužine 6 m.

Školarinom se financiraju materijalni troškovi teorijskog i praktičkog izvođenja nastave. Troškovi prijevoza nisu uključeni u školarinu.

Molimo prijevoz za izlete platiti na žiro-račun PD Grafičara: IBAN: HR33 2360 0001 1015 0199 7 svrha plaćanja „za izlet npr. OKIĆ“ ili eventualno prije početka predavanja.

Prekine li polaznik školovanje, PD Grafičar nije obavezan vratiti školarinu.

Predavanja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva, na adresi Brešćenskoga 4, od 19:30 (dva školska sata).

Praktični dio nastave održavat će se nedjeljom na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva.

Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PD Grafičara i HPS-a.

Planinarska škola se sastoji od 8 predavanja četvrtkom i 8 izleta/vježbi na terenu.

Uvjet za izlazak na ispit je odslušanih minimum 6 predavanja i odrađenih minimum 6 izleta/vježbi.

Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak.

Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva.

Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme.

Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča. Radi epidemioloških uvjeta, škola može primiti maksimalno 25 polaznika. Svim polaznicima želimo uspjeh u savladavanju planinarskih vještina, što će vam omogućiti puno lijepih doživljaja u prirodi.

SVI SUDIONICI PL. ŠKOLE DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19; DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/ koronavirus-najnovije-preporuke/

Voditelj opće planinarske škole: Damir Gross, Mob.091 575 2842

 

PLAN VJEŽBI I IZLETA PLANINARSKE ŠKOLE / NEDJELJA:

- SVIBANJ:

02. SAMOBORSKO GORJE-RUDE-OŠTRC-PLEŠIVICA

09. SAMOBORSKO GORJE-VJEŽBA KORIŠTENJA TEH. OPREME-OKIĆ

15. SUBOTA - ŽUMBERAK-VJEŽBA PRVE POMOĆI-HGSS

23. MEDVEDNICA-VJEŽBA ORIJENTACIJE

30. VELEBIT SREDNJI – LJUBIČKO BRDO I METLA

 

- LIPANJ:

06. PSUNJ

13. KOLOVRATSKE STIJENE –ZELENO PLAVI PUT

20. SAMARSKE STIJENE I BIJELE STIJENE

27. MEDVEDNICA - NA GRAFIČARU - PODJELA DIPLOMA

TOP