Recepti sa izleta
Štrudla od vanilije „VRAŽJI PROLAZ“ - Marijana
SASTOJCI:
500 g kora za savijače – 12 kora
ZA PRVU FILU:
3 veća jaja
3 žlice šećera
2 dl ulja (1 šalica)
1 dl pšeničnog grisa (1/2 šalice)
1 jogurt
1 prašak za pecivo
ZA DRUGU FILU:
1 l mlijeka
9 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
PRIPREMA:
- Prvo skuhati puding (drugu filu) i ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje kako se ne bi napravila korica.
- Miksati bjelanjke sa šećerom i polako dodati sve ostale sastoje za prvu filu.
- Prebrojati koliko imate kora i podijeliti ih na 4 dijela, tako da se dobije 4 štrudle. Kod nas većina pakiranja ima 11-13 kora, što samo znači da će jedna štrudla imati jednu koru više ili manje što je isto ok.
- Na prvu koru namazati cca 4 žlice prve file, poklopiti drugom korom i ponovo namazati prvom filom,
poklopiti trećom korom i na to namazati drugu filu (puding). Zarolati i stavit u lim za pečenje. - Ponoviti postupak i za preostale 3 štrudle.
- Po vrhu namazati ostatkom prve file i staviti u pećnicu na 180°C dok ne porumeni odozgo – cca 20-30 min.