Recepti sa izleta
Zlevanka ''MARTINJE'' - ala Alida Viktorija
SASTOJCI
- 3 CIJELA JAJA
- 100 ml ULJA
- 150 ml ŠEĆERA (KRISTAL)
- 300 ml KUKURUZNOG GRIZA (MOŽE I BRAŠNO)
- 100 ml OŠTROG BRAŠNA
- 1 PRAŠAK ZA PECIVO
- 2 VANILI ŠEĆERA
- MALO KORICE NARANČE (RIBANE)
- PRSTOHVAT SOLI
NADJEV
500 g SVJEŽEG KRAVLJEG SIRA (dodati mu 1 vanili šećer i malo korice naranče)
POSTUPAK
- Jaja i šećer pjenasto umutiti
- Dodati ulje i mješati
- Umješati sve ostale sastojke i dobro promješati
- Prije pećenja pustiti da odstoji 30 min ( da griz nabubri)
- Smjesu uliti u kalup veličine 26 x 34 cm (na aluminijsku foliju)
- Preko smjese poslagati kravlji sir (grabiti sa čajnom žličicom)
- Peći na 180 stupnjeva oko 30 min Izvaditi iz pećnice te posipati šećerom u prahu
DOBAR TEK