IZLOŽBA: 13.trienale hrvatskog kiparstva

Dođi u 5 do 5 !

s Borisom Benažićem kroz galerije Zagreba

 

13.trienale hrvatskog kiparstva

Trijenale hrvatskoga kiparstva kroz svoju trideset godišnju tradiciju profilirao se kao prepoznatljiva nacionalna manifestacija, koja hrvatskoj javnosti predstavlja ponajbolja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti, nastale u protekle tri godine. On je presjek kroz trogodišnje kiparsko stvaralaštvo, kroz koje se kodira suvremena situacija sa područja kiparstva i aktualizira kiparska problematika. Osnovan je 1982. godine, utemeljitelj je Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Trijenale je natječajna izložba za kipare iz zemlje, ali i hrvatske kipare iz inozemstva. Ocjenjivački sud dodjeljuje Veliku nagradu i tri jednakovrijedne nagrade Trijenala, a dobitnik Velike nagrade priređuje samostalnu izložbu na idućem Trijenalu.

Ovogodišnja izložba prezentira radove 107 autora i samostalnu izložbu dobitnika Velike nagrade prošlog Trijenala Nevena Bilića.
Srijeda, 17. listopada 2018. u 16:55 sati u Gliptoteci, Medvedgradska 2

Za izložbu ovoga puta nije potrebna posebna najava. Svi koji žele izložbu pogledati mogu doći u predvorje Gliptoteke u zakazano vrijeme.

Ulaznice za grupu uz stručno vodstvo: 10 kn.

TOP