13.04.2024. EKO PREDAVANJE I IZLET: Šišmiši - zagonetni stanari špilja

Pozivamo vas da nam se pridružite u posjetu špilji Veternici i trećem eko predavanju i izletu u organizaciji Komisije čuvara planinske prirode PD Grafičar s temom šišmiši. Odgovore na pitanja hoće li vam se šišmiš zaplesti u kosu i mnoga druga saznat ćete na zanimljivom predavanju magistara ekologije Marte i Stipe Renje. Predavanje će se održati u Planinarskom domu Glavica.

Program:

Polazak sudionika izleta sa stajališta autobusa 125 Gornje Vrapče na okretištu Črnomerec u subotu, 13. travnja 2024. u 9:30h. Autobus polazi u 9:45h. Potrebno unaprijed kupiti autobusnu kartu. Dolazak na početak staze u 10h te početak hodanja. Planinarskom stazom 4 od Lovačkog doma Fazan idemo do livade Dragulinec otkuda nastavljamo planinarskom stazom 5 do Ponikvi. Potom planinarskom stazom 1 idemo do Planinarskog doma Glavica. Dolazak u Planinarski dom Glavica oko 12:30h. Ručak u domu. Nakon ručka
predavanje.

Trajanje predavanja cca 45 min. U 14h posjet špilji Veternica koja se nalazi u blizini doma.

Trajanje posjeta cca 1h. Nakon posjeta spust planinarskom stazom 3 do Gornjeg Stenjevca. Autobusom 124 povratak od Gornjeg Stenjevca do okretišta Črnomerec oko 16h.

Zahtjevnost staze: tehnički nezahtjevno, kondicijski umjereno zahtjevno

Ukupna duljina staze: 7km

Vrijeme hodanja: 3h

Prijevoz: javni gradski prijevoz autobusom od Črnomerca do Gornjeg Vrapča te od Gornjeg Stenjevca do Črnomerca

Prehrana: u planinarskom domu Glavica

Ulaznice: ulaznica za špilju Veternica 5 Eura uz predočenje važeće planinarske iskaznice za 2024. godinu, bez iskaznice 8 Eura

Oprema: osnovna planinarska oprema, čvrste planinarske cipele i odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od kukaca, voda (oko 2l)

Prijave i informacije: vodič Mia Vučevac (obvezna prijava)

Mobitel: 091553 8661 (WhatsApp, sms)
e-mail: mia.vucevac@gmail.com

Organizator: Komisija čuvara planinske prirode, PD Grafičar

Dokumenti: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica za 2024. godinu

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP