VII. Opća planinarska škola 2022.

VII. Opća planinarska škola Planinarskog društva Grafičar iz Zagreba održavati će  se od 31. ožujka do 29. svibnja 2022. godine.
Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi). Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a. Završetkom osnovne planinarske škole steći ćete osnovna znanja za sigurno kretanje u planinama a otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u: visokogorska (viša) pl. škola, alpinistička škola, tečaj za markacista, tečaj za čuvara planinske prirode i dr.

Školarina iznosi 300,00 kuna u što su uključena potrebna sredstva za rad koja vam ostaju u vlasništvo nakon škole: Planinarski udžbenik, autora Alana Čaplara i planinarska zamka (uže) dužine 6 m.
Školarinom se financiraju materijalni troškovi teorijskog i praktičkog izvođenja nastave. Troškovi prijevoza i noćenja nisu uključeni u školarinu.

Svi polaznici trebaju se učlaniti u PD Grafičar, a članarine su 80.-kn za zaposlene a ostali(studenti i umirovljenici) 60.- kn. Novi članovi iskaznicu plaćaju 10.-kn.
Molimo prijevoz za izlete platiti na žiro-račun PD Grafičara: IBAN: HR3323600001101501997 svrha plaćanja „za izlet npr. Klek“ ili eventualno prije početka predavanja.
Prekine li polaznik školovanje, PD Grafičar nije obavezan vratiti školarinu.

Predavanja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva, na adresi Brešćenskoga 4, od 19:30 (dva školska sata) u velikoj dvorani prizemno.
Praktični dio nastave održavat će se nedjeljom odnosno vikendom, na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva.
Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PD Grafičara i HPS-a.
Planinarska škola se sastoji od 8 predavanja četvrtkom i 8 izleta/vježbi na terenu.
Uvjet za izlazak na ispit je odslušanih minimum 6 predavanja i odrađenih minimum 6 izleta/vježbi te barem jedan dvodnevni izlet.
Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak.
Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva.
Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme.

Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Radi epidemioloških uvjeta, škola može primiti maksimalno 25 polaznika.

Svim polaznicima želimo uspjeh u savladavanju planinarskih vještina, što će vam omogućiti puno lijepih doživljaja u prirodi.

SVI SUDIONICI PL. ŠKOLE DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19; DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/ koronavirus-najnovije-preporuke/

Prijave na planinarska-skola@pdgraficar.hr ili u Breščenskoga 4, četvrtkom od 20 sati Voditelj opće planinarske škole: Damir Gross, Mob.091 575 2842

Izleti planinarske škole:
03. travanj - kolijevka hrvatskog planinarstva Klek
10. travanj- staza degenije Primorje
18. travanj- vježba orijentacije Medvednica
23.-24. travanj- vježba sa HGSS-om Papuk (dva dana)
1. svibanj- Velebit- Šatorina
6.-8. svibanj vježba na ferati, Omiška Dinara i Mosor (tri dana)
15. svibanj Strahinjćica- dani orhideja
21.-22. svibanj Ćićarija (dva dana)

 

Kako nam je bilo 2021. :-)

TOP