Učlanjenje

Za učlanjenje u Planinarsko društvo „Grafičar“ iz Zagreba, Breščenskoga 4., potrebno je slijedeće: važeća osobna iskaznica, fotografija formata za osobnu iskaznicu, OIB i novac za učlanjenje. Djecu i mlade koji još nemaju osobnu iskaznicu, upisuju roditelji ili staratelji.
Godišnja članarina:
Djeca, učenici, studenti, nezaposleni i umirovljenici: 40,00 kn
Ostali: 60,00 kn
Iskaznica: 5,00 kn
Nakon unosa potrebnih podataka u članski karton i uplate članarine za tekuću godinu, članu se izdaje ČLANSKA ISKAZNICA, koja služi za evidentiranje člana u HPS-u (Hrvatski planinarski savez), njegovom matičnom društvu i prilikom ostvarivanja povlastica.
Član ima pravo popusta od 50% na punu cijenu noćenja u planinarskim objektima u Republici Hrvatskoj te pravo popusta u zemljama članicama UIAA (Međunarodna unija planinarskih organizacija) s kojima je sklopljen ugovor o reciprocitetu. Član je osiguran u slučaju nesreće u planini. U slučaju nesreće, Hrvatsku gorsku službu spašavanja obavještavamo preko najbliže obavještajne točke HGSS-a ili policije.
Članovi ostvaruju različite popuste kod kupovine planinarske opreme u specijaliziranim trgovinama.
Učlaniti se može svakog četvrtka od 19:30 do 20:00 sati u prostorijama društva, osim u kolovozu kad nema redovnih sastanaka.