POLHOGRAJSKI DOLOMITI PD DELO

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
19.04.2020. 00:00

Tradicionalno druženje s prijateljima iz PD Delo Ljubljana, vodi nas na izlet u  Polhograjske Dolomite, predalpsku geografsku regiju nedaleko Ljubljane. Najviši vrhovi su Tošč (1021 mnm) i Pasja Ravan (1020 mnm). Gotovo 14 000 ha toga područja, 1973. godine je proglašeno Krajobraznim parkom, zbog visokokvalitetne i dugotrajne isprepletenosti čovjeka i prirode, te zbog svoje ekološke, biološke i krajobrazne vrijednosti. Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.30 sati. Vožnja do Polhovog Gradeca, gdje ćemo se na kavi i doručku susresti s prijateljima iz PD Delo.

GRUPA A:
    Početak hodnje iz Polhovog Gradeca do vrha Grmada (898 mnm). Potom spust do kmetije Gonte. Nakon kraćeg odmora uspon na Tošč, s kojega slijedi silazak mimo idilične crkvice Sv. Jedrt. U nastavku, položenijom stazom, šumom i preko travnjaka do sela Črni Vrh gdje je ručak. Ukupno 5-6 sati hoda. Kondicijski umjereno zahtjevno, tehnički lako.

GRUPA B:
    Uspon iz Grada na Polhorajsku goru (824 mnm), silazak u Zalog, gdje čeka autobus i grupa C. (2 sata hoda). Nakon kraće vožnje, uspon na Pasju Ravan, povratak (1 sat hoda), pa autobusom do Črnog Vrha gdje je susret s grupom A. Ukupno 3 sata hoda, kondicijski i tehnički lako.

GRUPA C:
    Razgled Grada, mogućnost posjeta muzeju, parku. Uspon na Kalvariju (Stari Grad) 15 min. Prijevoz autobusa do sela Zalog, susret s grupom B, dalje s grupom B ili ostanak u Črnom Vrhu.

OPREMA:
Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.
POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.
CIJENA: prijevoz: 80 kn. Uplate: u blagajnu na sastancima četvrtkom ili na račun Društva: IBAN: HR3323600001101501997  svrha uplate: Polhograjski Dolomiti. Troškovi zajedničkog ručka plaćaju se davatelju usluge.

PRIJAVE:  Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP