HORVATOV POHOD SESVETE - LIPA

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
12.01.2020. 00:00

Tradicionalni zimski pohod od Sesveta do planinarskog doma na Lipi u organizaciji HPD Lipa iz Sesveta, posvećen je prije četiri godine preminulom dugogodišnjem članu, predsjedniku i idejnom začetniku zimskog pohoda, Ivanu Horvatu.

Početak pohoda je u 8.30 sati ispred spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama. Trasa pješačkog puta je markirana planinarska staza Sesvete – Dobrodol - Jalševec - Frčkovec (Goranec) - planinarski dom na Lipi (700 m). Na početku se prolazi šumom uz blagi uspon, središnji dio je hodanje kroz sela sesvetskog podsljemenskog područja; završni dio je klasičan malo strmiji planinarski uspon od oko 60 minuta do doma na Lipi. Za pješačenje je potrebno oko 4.5 sati, pri čemu se svladava visinska razlika od 590 m. (K2, T1).

Za one koji bi željeli malo skratiti hodanje, sastanak u Čučerju, na trgu Sv. Marije Čučerske u 9:45 (autobus 209 iz Dubrave polazi u 9:20). Uspon do Lipe stazom br. 30, 1.5 sat hoda. (K1, T1)

O svemu više na: http://www.hpdlipa.hr/dokumenti/novosti/plakati/Horvatov_pohod_12.01.2020.pdf

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, presvlaka, zaštita od hladnoće, vjetra i kiše.

POTREBNI DOKUMENTI: osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

PREHRANA: U ugodno grijanom domu na Lipi, domari će vas dočekati s uobičajenim planinarskim jelima; dom je opskrbljen i velikim izborom pića!

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP