Viševica

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
24.11.2019.

Objavu pripremio: Nikola Biliškov

PROGRAM:

okupljanje u 7:45 h pokret u 8:00 h. Prijevoz osobnim automobilima.

očekivani dolazak na polazište (Lič) oko 9:30 h

Opis ture: Lič – Viševica (preko livada Golac) Planinarenje traje oko 4 h. Srednje teško, K1/2, T1

Opcionalno: odlazak u Fužine i kraća šetnja uz jezero te degustacija lokalnih specijaliteta.

Povratak u Zagreb u popodnevnim satima.

 

Oprema: standardna planinarska oprema primjerena za hladno vrijeme i vlažne uvjete: visoke i čvrste cipele, štapovi, gamaše, vjetrovka, slojevita odjeća, prva pomoć, presvlaka, kapa, oko 2L vode, po potrebi i kabanica. U slučaju snijega dereze. Čeona svjetiljka obavezna!

Prehrana: iz ruksaka. Prema dogovoru, nakon ture se možemo negdje i zaustaviti.

Obavezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2019. godinu.

Vodič: Nikola Biliškov, e-mail: nbilis@irb.hr Prijave za izlet: kod vodiča, e-mailom, telefonski ili na sastancima Društva.

Predviđeni troškovi za put oko 100 kn, na bazi 4 sudionika po automobilu, a prema načelu da vodič i vozači ne plaćaju. Uplata (podjela troškova) po povratku u Zagreb.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP