VII. Opća planinarska škola 2022.

JAVLJAMO DA SU SVA MJESTA ZA ŠKOLU 2022. SU POPUNJENA!!

 

VII. Opća planinarska škola Planinarskog društva Grafičar iz Zagreba održavati će  se od 31. ožujka do 29. svibnja 2022. godine.
Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi). Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a. Završetkom osnovne planinarske škole steći ćete osnovna znanja za sigurno kretanje u planinama a otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u: visokogorska (viša) pl. škola, alpinistička škola, tečaj za markacista, tečaj za čuvara planinske prirode i dr.

Školarina iznosi 300,00 kuna u što su uključena potrebna sredstva za rad koja vam ostaju u vlasništvo nakon škole: Planinarski udžbenik, autora Alana Čaplara i planinarska zamka (uže) dužine 6 m.
Školarinom se financiraju materijalni troškovi teorijskog i praktičkog izvođenja nastave. Troškovi prijevoza i noćenja nisu uključeni u školarinu.

Svi polaznici trebaju se učlaniti u PD Grafičar, a članarine su 80.-kn za zaposlene a ostali(studenti i umirovljenici) 60.- kn. Novi članovi iskaznicu plaćaju 10.-kn.
Molimo prijevoz za izlete platiti na žiro-račun PD Grafičara: IBAN: HR3323600001101501997 svrha plaćanja „za izlet npr. Klek“ ili eventualno prije početka predavanja.
Prekine li polaznik školovanje, PD Grafičar nije obavezan vratiti školarinu.

Predavanja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva, na adresi Brešćenskoga 4, od 19:30 (dva školska sata) u velikoj dvorani prizemno.
Praktični dio nastave održavat će se nedjeljom odnosno vikendom, na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva.
Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PD Grafičara i HPS-a.
Planinarska škola se sastoji od 8 predavanja četvrtkom i 8 izleta/vježbi na terenu.
Uvjet za izlazak na ispit je odslušanih minimum 6 predavanja i odrađenih minimum 6 izleta/vježbi te barem jedan dvodnevni izlet.
Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak.
Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva.
Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme.

Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Radi epidemioloških uvjeta, škola može primiti maksimalno 25 polaznika.

Svim polaznicima želimo uspjeh u savladavanju planinarskih vještina, što će vam omogućiti puno lijepih doživljaja u prirodi.

SVI SUDIONICI PL. ŠKOLE DUŽNI SU SE PRIDRŽAVATI NAPUTAKA I EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KOJE PROPISUJU OSIGURANJE OPĆIH I POSEBNIH HIGIJENSKIH I SIGURNOSNIH UVJETA U SVEZI COVID-19; DOSTUPNE SU NA POVEZNICI https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/ koronavirus-najnovije-preporuke/

Prijave na planinarska-skola@pdgraficar.hr ili u Breščenskoga 4, četvrtkom od 20 sati Voditelj opće planinarske škole: Damir Gross, Mob.091 575 2842

Izleti planinarske škole:
03. travanj - kolijevka hrvatskog planinarstva Klek
10. travanj- staza degenije Primorje
18. travanj- vježba orijentacije Medvednica
23.-24. travanj- vježba sa HGSS-om Papuk (dva dana)
1. svibanj- Velebit- Šatorina
6.-8. svibanj vježba na ferati, Omiška Dinara i Mosor (tri dana)
15. svibanj Strahinjćica- dani orhideja
21.-22. svibanj Ćićarija (dva dana)

 

Kako nam je bilo 2021. :-)

TOP