03.05. 2019. u 20 sati - Pentravci – ''Ti si moj najdraži teret''

03.05. 2019. u 20 sati - Pentravci – ''Ti si moj najdraži teret'', u 20h u Centru za kulturu Trešnjevka.

Autor: Vjekoslav Domini
Redatelj: Branko Mikac
Glume: Snježana Drkulec, Nikola Kuzmičić, Igor Mikulčić / Krešimir Kučinić

Šaptačice: Jasenka Lončar i Vesna Jelen; Majstor tona i rasvjete: Dragan Jevtić; Scenski radnik David Hyatt; Scenografija: Dragan Cvijetić; Odabir glazbe: Pero Popović; Montaža zvuka: Srđan Popović; Producent: Pero Popović; Voditelj: Branko Mikac

Trajanje predstave: oko 1 sat.ž

Karte možete nabaviti kod Đurđe Biondić (091 581 9177)

Kratak sadržaj predstave:
Poslije trideset godina bračnog života, žena, frizerka, namjerava ostaviti muža, bankovnog službenika, jer je nesretna u braku. Žali se da joj je muž ”ko ljubavnik nikakav, a ni dete joj nije naredil”. Ozbiljne novce nikad nije znao zaraditi i život joj je kraj njega jako skroman. Sve u svemu sasvim je nesposoban za svakodnevni život. On se brani moralnošću, pa navodi svoje silno poštenje, nepotkupljivost i odricanje od stjecanja materijalnih dobara. Iz žestokih sukoba, koji su na trenutke tragikomični, doznajemo da su supružnici Picukarić karakterno različiti i žive u dva suprotna svijeta. Hoće li njih dvoje ipak naći faktor pomirbe i dovoljno jak argument za daljnji suživot?

 

VIŠE NA LINKU: www.cekate.hr/?p=33605

30.01.2019 - Nikola Reiser&Vladimir Becić

Loading...

Nikola Mašić – Plemeniti realista, 23.01.2019.

Nikola Mašić – Plemeniti realista

Izložba „Nikola Mašić, Plemeniti realist“ prvo cjelovito predstavljanje opusa začetnika hrvatskog modernog pejzažnog slikarstva i prvog hrvatskog animalističkog slikara u autorskoj koncepciji muzejske savjetnice MG Dajane Vlaisavljević predstavlja javnosti stotinjak uljanih slika, studija, crteža i arhivske građe. Opažanje i rad u prirodi u Mašićevom su slikarstvu rezultirali brojnim studijama koje nisu služile samo kao pripreme za velike genre-kompozicije već i kao autonomna djela. Uz najpoznatije umjetnikove kompozicije tzv. uljepšanog realizma naglasak na izložbi je na radovima nastalim 70-ih i 80-ih godina 19. stoljeća tijekom Mašićevih povremenih putovanja Posavinom i studijskih boravaka u južnoj Italiji. Uz najveći broj Mašićevih djela iz fundusa Moderne galerije, izložba obuhvaća i posudbe iz drugih muzejsko-galerijskih i privatnih zbirki u Hrvatskoj. Likovni postav potpisuje arhitekt Mario Beusan, a vizualno rješenje bogato ilustriranog kataloga s predgovorom autorice, kao i vizualni identitet izložbe Rašić+Vrabec.

Srijeda, 23. siječnja 2019. u 16:55 sati u Modernoj galeriji

Za izložbu ovoga puta nije potrebna posebna najava. Svi koji žele izložbu pogledati mogu doći u predvorje Klovićevih dvora u zakazano vrijeme.

Ulaznice za grupu uz stručno vodstvo: 20 kn.

IZLOŽBA: KOMARCI – najsmrtonosnije životinje na Zemlji - 13.12.2018.

Dođi u 5 do 5 ! s Borisom Benažićem kroz galerije Zagreba

H R V A T S K I P R I R O D O S L O V N I M U Z E J I Z L O Ž B A

KOMARCI – najsmrtonosnije životinje na Zemlji

Autori dr. sc. Iva Mihoci i Petar Crnčan sa suradnicima dr. sc. Anom Klobučar i dr. sc. Nediljkom Landekom prikazat će vrijedne zbirke komaraca u Republici Hrvatskoj, važne biološke karakteristike ove značajne vektorske skupine, kao i životni ciklus komarca u akvariju, a kako bi se posjetitelji upoznali s morfologijom razvojnih stadija. Izložbom se prezentiraju invazivne vrste komaraca te načini njihovog unosa kao i snažan vektorski potencijal. Prikazuju se i brojne metode suzbijanja komaraca u Hrvatskoj i to u različitim stadijima. Izložba je u prezentacijskom smislu obogaćena i tehnologijom hologramskog prikaza, a koji se pokazao kao izvrsna metoda vizualizacije ovih sitnih organizama. Komarci uzrokuju više smrtnih slučajeva od bilo koje druge životinje na Zemlji. Oni su prijenosnici uzročnika različitih bolesti kao što su malarija, denga, groznica Zapadnog Nila te brojne druge bolesti * Oko polovine svjetskog stanovništva neprestano je izloženo visokom riziku od zaraze bolestima koje prenose komarci * Do sada je opisano preko 3500 vrsta komaraca u 113 rodova (izvor: HPM)

Uz komarce biće riječi o krpeljima, paucima i zmijama otrovnicama.

Četvrtak, 13. prosinca 2018. u 16:55 sati, Hrvatski prirodoslovni muzej, - Demetrova 1 ( u predvorju)

Ulaz za grupu uz stručno vodstvo – 15 KN

IZLOŽBA: Potraga za stvarnošću, Jadranka Fatur i hiperrealno - 28.11.2018.

Dođi u 5 do 5 !

s Borisom Benažićem kroz galerije Zagreba

IZLOŽBA: Poštanska povijest Hrvatske i Slavonije 1868. – 1918. - 14.11.2018.

Dođi u 5 do 5 !

s Borisom Benažićem kroz galerije Zagreba

IZLOŽBA: Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel - Povijesni susret učenika i učitelja

IZLOŽBA: 13.trienale hrvatskog kiparstva

Dođi u 5 do 5 !

s Borisom Benažićem kroz galerije Zagreba

IZLOŽBA: srijeda, 3.10.2018. – Mladen Galić, Retrospektiva

U Modernoj galeriji otvorena je retrospektivna izložba slikara, grafičara i grafičkog dizajnera Mladena Galića.

IZLOŽBA: Bunjevačko veliko ruvo & Braća Seljan kroz prašume i pustinju - 19.09.2018.

Dođite u srijedu, 19. rujna.2018. u Etnografski Muzej, Trg Mažuranića 14. u 16:55 sati. Razgledat ćemo dvije izložbe, Bunjevačko veliko ruvo i Braća Seljan kroz prašume i pustinju.

PREDSTAVA: “Muška pašteta” premijera Pentravaca - 02. 06.2016.

Diletantsko kazalište Pentravci koje djeluje u okviru PD Grafičar, održalo je 02.lipnja.2016. premjeru predstave MUŠKA PAŠTETA, pred prepunim kazalištem Centra za kulturu Trešnjevka.

25 godina Pentravaca

Dana 6. svibnja 2013. Diletantsko kazalište Pentravci, P.D. Grafičar, pri Centru za kulturu Trešnjevka, proslavit će, na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh, 25 godina svog kazališnog rada.

PREDSTAVA: “Vrlo skliska nizbrdica”

Diletantsko kazalište Pentravci prikazalo je svoju novu predstavu VRLO SKLISKA NIZBRDICA, pred punom dvoranom Centra za kulturu Trešnjevka.

TOP