V. Opća planinarska škola 2019.

Dragi planinari i budući planinari, obaviještavamo vas da se organizira:

V. Opća planinarska škola Planinarskog društva Grafičar iz Zagreba
u trajanju od 28.3.-02.6.2019.

 

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi). Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a.

Završetkom osnovne planinarske škole steći ćete osnovna znanja za sigurno kretanje u planinama a otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u.

Školarina iznosi 300,00 kuna, a njome se financiraju materijalni troškovi teorijskog i praktičkog izvođenja nastave.
U cijeni su uključena sva sredstva za rad koja vam ostaju u vlasništvo nakon škole:

  • Planinarski udžbenik Alana Čaplara (cijena je inače 100-130kn)
  • planinarska zamka (uže) od 6m
  • malo uže za predavanja iz čvorologije.

Troškovi izleta (prijevoz, noćenja…) nisu uključeni u školarinu.

Nakon početka upisa u siječnju, školarina će se moći platiti izravno u blagajnu u društvu ili na žiro-račun PD „Grafičar“-a. Prekine li polaznik školovanje, PD „Grafičar“ nije obavezan vratiti školarinu.

Upisi počinju uskoro.

-načine prijave ćemo objaviti naknadno-

Predavanja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva, na adresi Brešćenskoga 4, od 19:30 do 21:30 sati. Praktični dio nastave održavat će se vikendima na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva. Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PD „Grafičara“ i HPS-a.

Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak. Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva. Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme.

Planinarska škola s obzirom na intenzivni ritam rada traži ulaganje dodatnog napora pored svakodnevnih obaveza, kao i slobodne vikende za izlete, tako da preporučamo upis samo onim članovima koji će to moći pratiti.

Polaznici škole moraju biti članovi PD „Grafičar“ s plaćenom članarinom za tekuću godinu i s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili skrbnika. Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Radi podizanja kvalitete, škola može primiti maksimalno 40 polaznika. Molimo, osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Pozivamo sve planinare i one koji to žele postati da nam se pridruže! Svim polaznicima želimo uspjeh u savladavanju planinarskih vještina, što će vam omogućiti puno lijepih doživljaja u prirodi.

Voditelj škole:
Damir Gross, planinarski vodič s višegodišnjim iskustvom vođenja planinarske škole.

 

Informacije:
PD „Grafičar“, Brešćenskoga 4/I. kat, četvrtkom od 20:00 sati
e-mail: pdgraficar.hr@gmail.com

 

Kako nam je bilo u prošloj školi, možete vidjeti u galeriji IV. Opće planinarske škole 2018.g.

 

 

 

TOP