31.5.2020. Od doma do Doma

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Nedjelja, 31. Svibanj 2020. 00:00

U nedjelju, 31.5.2020. na dan Grada Zagreba organiziramo izlet s polaskom iz centra grada do našeg planinarskog doma Grafičar.

Osim dana Grada, još je nekoliko prigodnih razloga za ovaj izlet. Društvo je u svibnju obilježilo 70-godišnjicu osnutka. Povoljna epidemiološka situacija dozvoljava da nakon gotovo tromjesečne stanke nastavimo s organizacijom izleta. Polaskom iz centra grada želimo odati počast Gradu, njegovim stanovnicima i svima koji su pretrpjeli štetu zbog nedavnog potresa.

Program izleta: Okupljanje do 8:00 sati na početku Dubravkinog puta (križanje ulice Tuškanac i Dubravkin put, 200 metara sjeverno od garaže Tuškanac). Polazak planinarskom stazom br. 12 po Dubravkinom putu, preko Cmroka, Gornjeg Prekrižja do Šestina. Dalje preko Medvedgrada do doma Grafičar.

Zahtjevnost izleta: tehnički lagano, kondicijski umjereno zahtjevno. Ukupno hoda 3 sata.

Oni koji žele malo lakši i kraći put mogu se pridružiti grupi kod Šestinskog lagvića oko 9:30 ili na okretištu ispod Medvedgrada oko 10:00.

Prehrana: iz ruksaka ili u planinarskom domu. Mogućnost pripreme roštilja.

Oprema: čvrste planinarske cipele, štapovi, odjeća u skladu s vremenskim prilikama. Zaštita od sunca, vjetra i kiše. Dokumenti: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica za 2020. godinu

Informacije i prijave: Boris Lukač, 098/38 44 22

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP