16.11. Samoborsko gorje - ODGOĐENO

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Subota, 16. Studeni 2019.

Polazak: iza Ciboninog tornja, 7:00 sati
Vožnja do Samobora, od Samobora lokalnom cestom do mjesta Veliki Lipovec, parkiranje ispred Planinarskog doma „Šoićeva kuća“ (385m) u Malom Lipovcu oko 8:30 sati.
Hodnju počinjemo asfaltiranim putem kroz selo Mali Lipovec te nastavljamo markiranim šumskim putem i stazom hodnju prema Japetiću. Planirani dolazak na Japetić (879m) je oko 11:00 sati. Slijedi obilazak Vršne piramide s lijepim vidicima Samoborskog gorja, Sljemena, Žumberka. Nastavljamo hodnju prema planinarskom domu Žitnica gdje je planiran ručak (dom je dobro opskrbljen jelima i pićima uz umjerene cijene).
Nakon ručka, spuštamo se do prijevoja Velika vrata te vrhova Stražnik i Rancerje do Belog Brega (cca 1h) gdje, ovisno o vremenu i vremenskim prilikama, možemo odvojiti hodnju na dvije grupe; dužu preko Oštrca (752m) do Šoićeve kuće (cca 2h) i kraću preko Starog grada Lipovec do  Šoićeve kuće (cca 1h).

Planirani povratak do Šoićeve kuće je oko 16-17h.

Ukupno hoda 6 sati, (K-2, T-1)
Planirani povratak u Zagreb oko 18 sati. Izlet vode: Milan Gunčić i Zdravko Puljević

Oprema: Planinarske cipele, štapovi, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.
Prijevoz: Vlastitim autima.
Prehrana: U planinarskom doma Žitnica ili iz ruksaka.
Potrebni dokumenti: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

Prijave: Milan Gunčić  091/4012-610  (WhatsApp, SMS) e-mail: milanguncic79@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP