Našice, Krndija

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
Nedjelja, 20. Listopad 2019.

Kulturno-povijesni i gastronomoski izlet u srce Slavonije, vodi nas u Našice, u posjet PD Krndija.

PLAN IZLETA:

Nedjelja, 20.10.2019.

Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.30 sati. Vožnja autocestom A3 do izlaza Lužani, uz stajanje na kavu.

Dolazak u Našice oko 10 sati. Kraća šetnja kroz perivoj uz dvorac obitelji Pejačević. Posjet Zavičajnom muzeju, koji je smješten u dvorcu uz stručno vodstvo. Muzej čine pet odjela, među kojima su zbirke Isidora Kršnjavoga te obitelji Pejačević, s eksponatima vezanim uz život Dore Pejačević, prve hrvatske skladateljice.

Prijevoz autobusom do izletišta Paulinovac na Krndiji. Početak hodnje laganom stazom prema Bedemgradu. Ostaci srednjovjekovnog grada smješteni su uz prometnicu iz starog vijeka. Na tom su lokalitetu pronađeni ostaci iz doba antičkog Rima.

Nastavak hodnje prema cesti na kojoj nas čeka autobus. Ukupno hoda 2,5 sata. K-1, T-1.

Prijevoz do planinarske kuće Krndija u selu Londžica, kojom upravljaju naši domaćini. Vrijeme za uživanje u delicijama slavonske kuhinje. Uz jelo i druženje provodimo poslijepodne do polaska oko 18 sati.

Dolazak u Zagreb oko 21 sat.

OPREMA: Planinarske cipele, štapovi, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

PREHRANA: zajednički ručak oko 15 sati, organiziran je u planinarskoj kući Krndija.

CIJENA: prijevoz 130 kuna Uplate: u blagajnu četvrtkom u društvu ili na račun društva, IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: izlet Krndija

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP