Prenj

Kategorija
ČETVERODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Utorak, 8. Listopad 2019.

OTKAZANO

 

 

Objavu pripremio: Nikola Biliškov

Foto: Zehrudin Isaković

 

Planine Bosne i Hercegovine
Prenj, Visočica i Bjelašnica 5. – 8. listopad 2019.

Program izleta:

5. listopad
Okupljanje u Trnjanskoj cesti (iza KD Vatroslav Lisinski) u 5:30. Polazak autobusa u 6:00 Dolazak u planinarski dom Rujište (1050 m) na Prenju. Obilazak okolice doma. Zajednička večera u domu.

6. listopad
Grupa A: Ustajanje u 6 h. Uspon s Rujišta preko planinarskog doma Adan Krilić na Zelenu glavu (2108 m), najviši vrh Prenja i susjedni vrh Otiš (2096 m). Povratak do doma Rujište. Duljina: oko 10 sati hoda; zahtjevnost K3, T2/3
Grupa B: Panoramska šetnja okolicom doma Rujište, na primjer do planinarskog doma Adnan Krilić i povratak na Rujište. Večera i noćenje

7. listopad
Odlazak iz doma Rujište u 7:00. Panoramska vožnja do Boračkog jezera, pa preko Visočice do planinarskog doma Tušila (oko 73 km). Okrijepa u domu i priprema za turu. Grupa A: Uspon iz sela Ozimine (1215 m) na Drstvu (1817 m) pa grebenska tura na Vito (1924 m) i silazak na Tušila. Duljina: oko 6 h; zahtjevnost K2, T1 Grupa B: Panoramska šetnja okolicom planinarskog doma Tušila. Večera u domu Tušila i noćenje.

8. listopad
Vožnja do Umoljana (7 km), planinskog sela na Bjelašnici. Razgledavanje nekropole sa stećcima s UNESCO-vog popisa svjetske baštine. Panoramska vožnja preko Bjelašnice do Sarajeva. Razgledavanje Sarajeva. Povratak u Zagreb u večernjim satima

Oprema: standardna planinarska oprema za ljetno planinarenje u skladu s vremenskim uvjetima (štapovi, prva pomoć, presvlaka, voda), visoke planinarske cipele, gamaše. Zbog izloženosti treba ponijeti vjetrovku i kapu. Ponijeti i vreće za spavanje. Svjetiljka je obavezna!

Prehrana: u domovima, a tokom ture iz ruksaka Obavezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2019. godinu.

Vodiči:
Zehrudin Isaković (vodič na terenu), PD Treskavica, Sarajevo
Grupa A: Nikola Biliškov, mob: 0917209759, e-mail: nbilis@irb.hr
Grupa B: bit će naknadno utvrđen Prijave za izlet: kod vodiča, e-mailom, telefonski ili na sastancima Društva. Broj sudionika je ograničen na 30. Članovi PD-a Grafičar imaju prednost do 12. rujna. Nakon tog datuma neće biti moguć povrat uplata u slučaju izostanka s izleta.

Cijena prijevoza: 500 kn (plativo odjednom ili u dvije rate po 250 kuna. 1. rata do 1. 9. 2019., 2. rata do 1. 10. 2019.) Uplata na račun PD-a Grafičar (IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: izlet BiH)

Ostali troškovi: naknada vodiču iz BiH i smještaj u planinarskim domovima (3 noćenja). Ukupno oko 50 EUR.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 

 
 

Powered by iCagenda

TOP