Vršič - Slemenova špica // SLO

Kategorija
DVODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Nedjelja, 15. Rujan 2019.

 

14.9.-15.9. 2019. VRŠIČ, SLOVENIJA     

Tradicionalno druženje s prijateljima iz PD Delo Ljubljana, vodi nas na dvodnevni izlet na Vršič. Vršič (1611 mnm) je planinski prijevoj koji spaja doline Save i Soče i najviši je cestovni prijevoj u Julijskim alpama. Popularno je ishodište brojnih planinarskih staza i tura, te omiljeno izletničko mjesto šetačima, biciklistima i drugim ljubiteljima prirode. Na užem području Vršiča, tri su planinarska doma: Erjavčeva koča, Tičarjev dom i Poštarski dom u kojemu ćemo mi noćiti. Poštarski dom (1690 mnm) je smješten na terasi južno od vrha Vršič (1738 mnm). Od njega se pružaju najljepši vidici na okolne vrhove. U domu je 36 ležaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, te 20 ležaja u skupnim spavaonicama.

Subota, 14.9.2019.   

Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.30 sati. Vožnja do Ljubljane, gdje ćemo se na kavi i doručku susresti s prijateljima iz PD Delo, u restoranu Ruski car.   

Nastavak puta preko Kranjske Gore, dalje cestom za Vršič, do Koče na Gozdu. Uspon na Visoki Mavrinc (1564 mnm) ili neki drugi obližnji vrh prema izboru domaćina. Trajanje hoda oko 3 sata. Prijevoz dalje do prijevoja Vršič gdje će se parkirati autobus. Poštarski dom je udaljen dvadesetak minuta laganog hoda makadamskom cestom. Sve stvari potrebne za noćenje nosimo sa sobom. Vreća za spavanje nije potrebna. Navečer druženje i večera (jelo sa žlicom 4-6 €). Noćenje je cca 15 €. Cjenik noćenja možete vidjeti ovdje: https://www.pzs.si/javno/postojanke/postarski_dom_na_vrsicu-cenik_2016_3.pdf

Nedjelja, 15.9.2019.

Nakon doručka, spust do prijevoja (nosimo stvari) od kuda krećemo na uspon na Slemenovu špicu (1909 mnm). Trajanje hoda oko 4 sata. Poslije silaska, kraći odmor te polazak natrag s usputnim stajanjem na zajedničkom ručku s domaćinima u Žirovnici. Cijena ručka je 14,60 € (porcija za dvoje, pohano meso, pomfrit, salata). Povratak u Zagreb oko 20 sati.

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, toplija odjeća za večer i jutro, zaštita od sunca, vjetra i kiše.

TEŽINA: K 1-2, T 1   

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica (potrebna za ostvarenje popusta na noćenje u planinarskom domu), zdravstvena iskaznica.

CIJENA: prijevoz: 100 kn. Uplate na račun društva,    IBAN: HR3323600001101501997   svrha uplate: Vršič.
Troškovi noćenja i naručene hrane plaćaju se davatelju usluge.

 

Izlet se organizira samo za članove PD Grafičar. 

 

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Broj sudionika je ograničen prijevozom, pa požurite s prijavama. U prijavi navedite želite li večeru prvi dan i ručak drugi dan.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 

 

 

 
 

Powered by iCagenda

TOP