GROBNIČKE ALPE: HAHLIĆ - KROZ MUDNU DOL

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
Nedjelja, 8. Rujan 2019.

  GROBNIČKE ALPE: HAHLIĆ - KROZ MUDNU DOL     

Grobničke Alpe su popularan naziv za masiv smješten sjeverno od Grobničkog polja, s najvišim vrhom Obručem (1376 m). Planinarski dom Hahlić (1097 m) nalazi se na južnoj padini Obruča, na malom zaravanku između Dnića i Ćunine glave. To je zidana prizemnica s potkrovljem. Od doma se pruža lijep vidik na Riječki zaljev, otoke, Grobinštinu i Učku. Dom je okružen lijepom šumom smreke i planinske bukve. Put do doma vodi nas kroz Mudnu dol, suho korito potoka Sušice. Uska korita i strme litice su rijetko obasjani suncem. Staza je prohodna samo za suha vremena.

PLAN IZLETA:

Nedjelja, 8.9.2019.   

Polazak iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.00 sati. Vožnja autocestom prema Rijeci do Grobničkog polja, do sela Podkilavac, uz stajanje na jutarnju kavu.   

Početak hodnje isprva blagim terenom, pa u nastavku kroz Mudnu dol. Tehnički zahtjevnija staza na nekoliko je mjesta osigurana sajlom i klinovima. Komplet za samoosiguranje je poželjan. Po izlasku iz kanjona nastavak puta livadama i šumom do doma Hahlić. Malo ispod kuće nalaze se tri lokve, obzidane suhozidima. Domaći stanovnici zovu ih kalići, hahlići, pa otuda cijelom lokalitetu i ime. Odmor i okrijepa u domu, potom silazak na početnu točku stazom "put kolci". Staza prolazi prostranim travnjacima, pa je markiranje izvedeno na zabijenim drvenim kolcima.   

Ukupno vrijeme hoda: 7-8 sati.   

Povratak u Zagreb uz usputno stajanje, dolazak u večernjim satima.

OPREMA:   

Čvrste planinarske cipele, komplet za samoosiguranje. Odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca i vjetra.

TEŽINA: K 2, T 2   

POTREBNI DOKUMENTI: osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica. CIJENA: prijevoz: 130 kn. U slučaju manjeg broja prijavljenih, prijevoz će se organizirati osobnim automobilima. U slučaju kiše ili najavljenog lošeg vremena, izlet se neće održati, o čemu ćete pravodobno biti obaviješteni.

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP