02.-03.07.2022. Čvrsnica - BiH

Kategorija
DVODNEVNI IZLET
Zadnji tadum
Nedjelja, 3. Srpanj 2022. 00:00

Čvrsnica je s vrhom Pločno od 2228 mnm najviša planina u središnjim Dinaridima kao i na cijelom SZ dinarskom pravcu. Smještena je na sjevernom
dijelu Hercegovine, na desnoj obali Neretve u parku prirode Blidinje.

PLAN IZLETA:

Subota, 2.7.2022.

Polazak iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.00 sati. Vožnja uz stajanja po potrebi do Blidinja i skijališta Risovac (1280 mnm). U početku hodnje oštrim usponom preko vrhova Mali Vilinac (1996 m) i Veliki Vilinac (2113 m) do planinarskog doma Vilinac (1836 m). Dom je opskrbljen hranom i pićem. U zavisnosti o raspoloživom vremenu, moguća je dodatna tura do Hajdučkih vrata.

Ukupno hoda 4-5 (+2) sata, tehnički umjereno zahtjevno, kondicijski zahtjevno. Večera, noćenje.

Nedjelja, 3.7.2022.

Nakon doručka, polazak na stazu prema najvišem vrhu Čvrsnice, Pločno (2228 mnm). Završni uspon strmo preko sipara. Nakon odmora na vrhu, silazak strmom stazom do Masne luke (1200 m). Ukupno hoda 6-7 sati. Tehnički i kondicijski zahtjevno.
Ručak u ugostiteljskom objektu po dogovoru. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše. Vreća za spavanje.
POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.
PREHRANA: U planinarskom domu ili/i iz ruksaka.
CIJENA: prijevoz minibusom ili kombijima: 350 kn. Cijena noćenja iznosi 10 KM, a večere 6 KM. Večera je bezmesno grah varivo pogodno za vegetarijance (kobasice posebno). Kod prijave navesti da li želite večeru. Troškovi noćenja i naručene hrane plaćaju se davatelju usluge.

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda

TOP