12.9.2021. SLO - POLHOGRAJSKI DOLOMITI

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
Nedjelja, 12. Rujan 2021. 00:00

Tradicionalno druženje s članovima PD Delo Ljubljana, vodi nas na izlet u  Polhograjske Dolomite, predalpsku geografsku regiju nedaleko Ljubljane. Najviši vrhovi su Tošč (1021 mnm) i Pasja Ravan (1020 mnm). Gotovo 14 000 ha toga područja, 1973. godine je proglašeno Krajobraznim parkom, zbog visokokvalitetne i dugotrajne isprepletenosti čovjeka i prirode, te zbog svoje ekološke, biološke i krajobrazne vrijednosti. Ovaj je izlet prilika da se nakon gotovo dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, sretnemo s dragim prijateljima, te da proslavimo 50-godišnjicu osnutka PD Delo.

PLAN IZLETA
Nedjelja, 12.9.2021.
Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 6.30 sati. Vožnja do Dobrove pored Ljubljane, gdje ćemo se susresti s prijateljima iz PD Delo. Nastavak vožnje do Polhovog Gradeca.

GRUPA A:
    Početak hodnje od gostilne Pratkar do vrha Grmada (898 mnm). Potom spust do kmetije Gonte. Nakon kraćeg odmora, uspon na Tošč, s kojega slijedi silazak mimo idilične crkvice Sv. Jedrt. U nastavku, položenijom stazom, šumom i preko travnjaka do sela Črni Vrh gdje je ručak. Ukupno 5-6 sati hoda. Kondicijski umjereno zahtjevno, tehnički lako.

GRUPA B:
    Uspon iz Grada na Polhograjsku goru (824 mnm), silazak u Zalog, gdje čeka autobus i grupa C. (2,5 sata hoda). Nakon kraće vožnje, uspon na Pasju Ravan, povratak (1 sat hoda), pa autobusom do Črnog Vrha gdje je susret s grupom A. Ukupno 3,5 sata hoda, kondicijski i tehnički lako.

GRUPA C:
    Razgled Grada, mogućnost posjeta muzeju, parku. Uspon na Kalvariju (Stari Grad) 15 min. Prijevoz autobusa do sela Zalog, susret s grupom B, dalje s grupom B ili ostanak u Črnom Vrhu.

OPREMA:
Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

CIJENA: prijevoz: 80 kn. Uplate: u blagajnu ili na račun Društva: IBAN: HR3323600001101501997  svrha uplate: Polhograjski Dolomiti.

PREHRANA: u organizaciji domaćina iz PD Delo.

PRIJAVE:  Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

VAŽNO: Prijavom na izlet svaki sudionik prihvaća obavezu osigurati za sebe sve potvrde koje će biti potrebne za ulazak u Republiku Sloveniju i povratak na dan putovanja, u skladu s mjerama koje će tog trenutka važiti.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da ne osjeća simptome respiratornih bolesti, da mu nisu izrečene mjere izolacije ili samoizolacije, da će poštovati važeće epidemiološke mjere, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

 
 

Powered by iCagenda