Plitvička jezera zimi

Kategorija
JEDNODNEVNI IZLET
Datum
Nedjelja, 10. Veljača 2019.

Nacionalni park Plitvička jezera je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park, a predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. Sedrene barijere, koje su nastale u razdoblju od desetak tisuća godina, jedna su od temeljnih osobitosti Parka.

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, šumske staze, drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu.

Zimi, Park pruža nezaboravno iskustvo šetnje zasnježenim stazama pored zaleđenih slapova.

PLAN IZLETA:
Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone u 7.30 sati.
Vožnja do ulaza u Park uz stajanje na jutarnju kavu.
Kružna tura uz Donja jezera (Gornja jezera su zimi zatvorena za posjet) koja uključuje vožnju panoramskim vlakom i brodom preko jezera Kozjak, te Veliki slap. ( Program obilaska B - detalji na ovom linku )

Nakon obilaska, predah uz ručak ili piće u nekom od restorana u okolici.

Težina: K-1, T-1, obilazak traja oko 4 sata, hoda 2 sata.
Oprema: Planinarske cipele, poželjne su žabice za cipele zbog hoda po zaleđenom terenu, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od hladnoće, vjetra, snijega ili kiše.
Hrana iz ruksaka ili po želji u restoranu.

Cijena prijevoza: 90 kuna.
Uplate: u blagajnu četvrtkom u društvu ili na račun društva. IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: Izlet Plitvička jezera.

Ulaznica obavezna: 50 kuna, plativo davatelju usluge, na ulazu u Park.

Prijave: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

 

Photo: Radoja Ivičić - 02.2010.

 

 

 

 

 

 

 

Objavu pripremio: Boris Lukač

 
 

Powered by iCagenda

TOP