28. 5.2017., Dodjela diploma III. Općoj planinarskoj školi P.D. Grafičar

Treća generacija pohađala je Opću planinarsku školu, pod vodstvom Damira Grossa i Alide Viktorije Maskalan te svesrdnu pomoć Borisa Lukača i drugih Grafičaraca, od ožujka do svibnja 2017. U tom su razdoblju školarci obišli Hrastovičku goru, hodali po stazi 36 na Medvednici, orijentirali se na Piclju, mahali jedni drugima s Viševice i Zagradskog vrha, uživali u pogledima s Ivančice, verali se po Okiću, zavlačili u Veternicu i dva dana uživali u raznovrsnim ljepotama Pohorja. Usto su marljivo pohađali predavanja kako ne bi u planine išli nepripremljeni, pa su i uspješno položili ispit.
Tada im je samo još preostalo primiti zaslužene diplome u ruku. No da ne bi imali osjećaj da se za to nisu pomučili, deveti izlet planinarske škole vodio je preko Kamenih svata stazama 6 i 8 do Grafičara. A ondje ih je dočekalo pravo veselje: Krešo miješa gulaš, svi se nešto došaptavaju o Dominikovu rođendanu, Melita se smijulji jer zna o čemu pričaju.
Nakon što su školarci zahvalno pojeli gulaš kojim su ih počastili iskusniji kolege, Damir i Alida, zajedno s Damirom Plešnikom i Nikolinom Pavlečić, održali su ljubazne i poticajne govore budućim pravim planinarima i dodijelili diplome uz pljesak i zagrljaje. A onda je uslijedilo pravo iznenađenje za školarce, ukusna velika torta u Višnjinoj izvedbi. No i školarci su priredili malo iznenađenje za svoje vrijedne voditelje i poklonili čestitke i darove Damiru, Alidi i Borisu za njihov trud i dobru volju.
Uz pjesmu i gitaru, veselje se nastavilo, uz obećanje mnogih budućih zajedničkih izleta… Vidimo se na Zavižanu!
Zapisala: LHM.
Fotografije: LHM, Boris Lukač i Vesna Flego