9. travnja 2017. – Orijentacija na Picelju – izlet III. Opće planinarske škole Grafičar

Oko 7:15h su se polaznici III. Opće planinarske škole Grafičar okupili na Glavnom željezničkom kolodvoru u Zagrebu. Ubrzo je na zvižduk debelog djelatnika HŽ-a putnički vlak godine proizvodnje 1978. krenuo je prema Zagorju. Nakon 50-minutne vožnje prosječne brzine 11,4 km/h stigli su u Zabok. Toranj lokalne crkve otkucao je 9 sati te su zajedno krenuli prema Picelju uz vodstvo gospodina Štefa koji je bio zadužen za predavanje orijentacije. Put nije bio težak, osim jednog kratkog uspona na početku. Oko 10:20h stigli su do planinarskog doma s kojeg su mogli lijepo vidjeti vrhove planina na svima stranama svijeta. Sljedilo je predavanje gospodina Štefa o orijentaciji koje su polaznici planinarske škole pozorno slušali. Oko 12:30h je bilo vrijeme za ručak – grah s kobasicom, a nakon toga je uslijedila vježba orijentacije pomoću mape i kompasa. Bili su podijeljeni u grupe i svaka je grupa morala doći do kontrolne tocke označene na karti uz pomoć kompasa.
U 15 su se vratili natrag u dom te pričama kratili vrijeme do povratka u Zabok. Istim su se putem nastavili spuštati do željezničke stanice s koje ih je vlak vozio sve do Zagreba. Dosli su u Zagreb oko 19h sretni i bogatiji za još jedno planinarsko iskustvo.
Karlo nam je zapisao svoje doživljaje s izleta, a Damir Gross vam svojim predivnim fotografijama vizualno svjedoči kako je bilo na izletu.
Uživajte do sljedećeg susreta! 🙂