11.2. – 15.2.2017. – Prva ovogodišnja velika radna akcija na Sljemenu

Čim se ukazala prilika, hrabra ekipa s pročelnikom Gospodarske komisije na čelu, Krešom Kučinićem, našla se u subotu rano ujutro na Malom Sljemenu kako bi započela s postavljanjem laminata u sobama u planinarskom domu Grafičar. Nakon brzo ispijene jutarnje kave u domu, Krešo, Damir, Marjanček i Dominik odmah su se primili postavljanja laminata u velikoj sobi gore na katu, a Vesna i ja smo počele s uređivanjem oglasnog ormarića na ulazu i postavljanjem plakata za III. Opću planinarsku školu Grafičar. Iako su nam se prsti ledili od hladnoće, morale smo biti brze jer se već neka mlada ekipa planinara zanimala za istu. Nešto kasnije stižu Ivan i Krešo Hruškar, a za njima Jasna i Rajko s mesom za roštilj, kruhom, lukom, vinom i mineralnom, što je bilo Jasnino iznenađenje za rođendan. Rajko i Krešo Hruškar su se primili čišćenja roštilja koji je doslovno bio prekriven ledom kako bi se što prije meso moglo peći jer se približavalo vrijeme ručka. Vesna, Jasna i ja proučavamo kako dečkima ide posao, dok se meso polako peče. Stiže i Nikolina s Krešinim sinom Lukom te uskoro svi sjedamo za stol i ručamo. Postavljanje laminata je iscrpno i dugotrajno te traje u subotu sve do 20h. Dio ekipe je prespavao u domu kako bi u nedjelju mogao nastaviti s poslom.

U nedjelju je Krešo s Lukom postavljao laminat u maloj sobici na katu, ali dvoje ljudi nije bilo ni približno dovoljno da se posao završi u planiranom vremenu. Stoga u utorak u pomoć priskače Dave te se velik dio planiranog posla završava. Kasno navečer nije bilo snage za pospremanje alata, pa je Krešo Kučinić taj dio posla prebacio na srijedu, čime završava prva ovogodišnja velika radna akcija na Sljemenu koja je trajala čak 4 dana. Svaka čast, dečki!

A vama ostavljam nekoliko fotografija da vidite kakav je posao obavljen i slobodno nam se drugi put pridružite u većem broju.

Puno pozdrava,

Melita