NAJAVA! III. Opća planinarska škola Grafičar (23.3.-28.5.2017.)

Pozivamo vas da se upišete u Opću planinarsku školu, koju organizira Planinarsko društvo Grafičar iz Zagreba.

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (osam predavanja i osam izleta/vježbi). Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u” Komisije za obrazovanje HPS-a od 02. travnja 2016. godine. Polaznici zaključuju školu polaganjem ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a.

PLAN RADA 3. OPŠ-2017.

Završetkom osnovne planinarske škole otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u.

 

Školarina iznosi 200,00 kuna, a njome se financiraju materijalni troškovi teoretskog i praktičkog izvođenja nastave. Uključeno je planinarska zamka (uže) od 6m i skripta (sažetak). Troškovi izleta (prijevoz, noćenja…) nisu uključeni u školarinu.

 

Školarina se uplaćuje izravno u društvu ili na žiro-račun PD „Grafičara“. IBAN:HR3323600001101501997 (opis plaćanja: „Planinarska škola 2017“, model: 01, poziv na broj: vaš OIB). Potvrdu o uplati treba donijeti najkasnije na prvo predavanje. Prekine li polaznik školovanje, PD „Grafičar“ nije obavezan vratiti školarinu.

 

Polaznici škole, moraju biti članovi PD „Grafičara“ s plaćenom članarinom za tekuću godinu i s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja. Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Ako niste član PD „Grafičara“, trebate se učlaniti u naše društvo, čime postajete i član Hrvatskog planinarskog saveza (HPS). Članstvom ostvarujete pravo na kolektivno osnovno osiguranje od ozljeda na izletima i na popust od 50% na noćenja u planinarskim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Godišnja članarina u PD „Grafičaru“ iznosi 60,00 kn (+ 5,00 kn za iskaznicu) za zaposlene, a 40,00 kn (+ 5,00 kn za iskaznicu) za učenike, studente i umirovljenike. Prilikom učlanjenja potrebno je donijeti fotografiju (3×3,5 cm), osobnu iskaznicu ili drugi valjani dokument s OIB-om te novac. Učlaniti se možete u prostorijama društva na adresi Brešćenskoga 4,  četvrtom od 19:30 do 20:30 sati.

 

Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak. Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva. Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme.

Kao dodatnu literaturu za praćenje nastave predlažemo Planinarski udžbenik Alana Čaplara, koji se može naručiti preko društva u HPS-u po cijeni od 100,00 kn (inače 130,00 kn).

 

Predavanja će se održavati četvrtkom u prostorijama društva, na adresi Brešćenskoga 4/I. kat, od 18:00 do 19:30 sati. Praktični dio nastave održavat će se vikendima na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva.

Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PD „Grafičara“ i HPS-a.

 

Škola može primiti do 25 polaznika. Molimo, osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

 

Pozivamo sve planinare i one koji to žele postati da nam se pridruže! Svim polaznicima želimo uspjeh u savladavanju planinarskih vještina, što će vam omogućiti puno lijepih doživljaja u prirodi.

 

Sretno i dobro došli!

 

Prijave i informacije: PD „Grafičar“, Brešćenskoga 4/I. kat, od 19:30 do 20:30 sati.

 

Voditelj škole:

Damir Gross, planinarski vodič s višegodišnjim iskustvom vođenja planinarske škole.

Mob: 091 575 2842

grossdamir1@gmail.com