1.12.2016. Dodjela diploma drugoj generaciji Opće planinarske škole PD “Grafičar”.

U četvrtak, 1.12., održana je službena dodjela diploma po stečenom općem znanju iz planinarstva druge generacije mladih planinara u prostorijama našeg društva PD Grafičar. U zajedničkoj organizaciji zajedno smo proslavili kraj jesenske škole koja ujedno za većinu predstavlja početak možda jedne nove ere u kojoj će dublje spoznati sebe kroz ovu predivnu aktivnost koja prirodu i sport spaja u jedno posebno iskustvo.
Tonči Buličić, profesionalni vodič i glavni voditelj cijelog programa školovanja, dao je uvodnu riječ te napravio kratki osvrt na cijeli zajednički proces učenja. Istaknuo je ljude koji su mu pomogli u izvedbi kako teorijskog pa tako i praktičnog dijela. Bitno je spomenuti da se kvaliteta izleta ostvaruje jedino uz vodstvo budnog i odgovornog vodiča koji aktivno diše uz ljude koje vodi, što smo svi doživjeli zahvaljujući Tončiju i njegovom kolegi, profesionalnom vodiču i članu HPD Željezničar, Nenadu Mihaljeviću. Naučili su nas strpljenju i prilagodbi kada je u pitanju djelovanje unutar grupe kao i odgovornosti prema prirodi koju posjećujemo. Također je potrebno istaknuti osobu koja je pazila cijelu grupu sa začelja te bodrila one koji su u tom trenutku bili slabiji, veselu planinarku i pomoćnog vodiča Sonju Tovrložu. Hvala im na trudu i naporima zbog kojih smo svi kao pojedinci došli do vrha.
Škola kao takva ne bi bila izvediva bez podrške i sponzorstva društva u čije je ime kratki govor održao predsjednik Vladimir Sor.
Dvomjesečno druženje na izletima i predavanjima uspješno je završeno i privedeno kraju. Osim potvrde u obliku papira stekli smo još nešto važnije a to je prijateljstvo i poznanstvo s izvanrednim ljudima. Nadam se da će takvih iskustava biti još više i da će posebni doživljaji biti motivator svima za daljnje aktivno djelovanje u društvu i planinarenju općenito.
Naravno, kako to obično biva, po završetku službenog dijela dodjele slavlje je upotpunjeno prigodnom i ukusnom zakuskom.
Zapisala: Kristina Šipić