Dan PD Grafičara 2012., susret s PD Delo 20.-21. listopada

Pozdravljam sve planinare i one koji to žele postati, pa čitaju našu stranicu.

20. i 21. listopada proslavili smo dan našeg Grafičara već tradicionalno u društvu prijatelja slovenaca iz PD Dela. U kratkim crticama ću napisati slijed događanja, a slikama ćemo dočarati stvarni ugođaj.

20. listopad, subota – U 10:00 sati sastanak s Delom na ulazu u Zagreb. Zajedno krećemo prema domu Grafičar na Sljeme. Oko 12:00 sati se sastajemo s ostatkom društva i krećemo prema planinarskom domu Runolist, gdje se pridružujemo proslavi Dana planinara Zagreba. Ručamo grah i družimo se uz dobru muziku.

Oko 16:00 sati se vraćamo prema domu gdje se sastajemo sa ostalim našim članovima koji nas već čekaju pripremajući vatricu i kestenje za peći. Večerali smo u domu, a uz pečene kestene i pjesmu zabavljali smo se na otvorenom, jer je noć bila topla i vedra.

21.listopad, nedjelja – sastajemo se u sunčano jutro na Grafičaru. Slijedi dogovor o izletima i susretima za slijedeću godinu s Delom i oko 10:00 sati šetnja prema Tornju i restoranu Zlatni medvjed, na piće, kolače i sunčanje. Prekrasan sunčan dan uljepšao nam je zajedničke trenutke na vrhu Sljemena. Zadovoljni se vraćamo na dom Grafičar. Skupno fotografiranje za uspomenu. Oko 13:00 sati oprostili smo se s prijateljima iz Dela, te i mi krećemo prema doma.

Do sljedećeg javljanja nakon nekog lijepog izleta, pozdrav.

Zapisala Irena Šikić

Fotografije