16. 11. 2010. “Pentravci” – nova predstava

Diletantsko kazalište “Pentravci” P.D. Grafičar, pri Centru za kulturu Trešnjevka, održali su u dvorani Centra 16. 11. 2010. premijeru nove kazališne predstave RADO BI SE UDALA.

Autor teksta ove suvremene komedije u dva čina je Vjekoslav Domini, redatelj je Pero Popović, a voditelj družine je Branko Mikac.

Glume: Snježana Drkulec, Pero Popović, Rajka Petrinović, Nikolina Pavlečić, Marija Poturić, Vlatko Nemec, Anđelko Gluić, Mladen Šoštarić-Đimi, Ivan Martinović, Alemka Seppe, Želimir Seppe i Željko Novak.

Šaptačica je Jasenka Lončar, scenografi Željko Novak i Zvonimir Firšt, a majstor tona i rasvjete je Dragan Jevtić.

Sažetak predstave:Vremešna Paula, kći mafijaškog šefa obitelji Krasnići, htjela bi se udati. Poslije temeljitog testiranja ženidbenih kandidata i nakon što se ona njima pokaže u najljepšem svjetlu, spremna je odabrati jednog muškarca za bračni život. Na njenu nesreću otac se usprotivi tom izboru. Njega ne zanima profil kćerkina muža, nego zet kriminalac koji treba obaviti jedno ubojstvo. Kad “brižni” tata prepozna potencijalnog ubojicu, namijeni ga Pauli za muža. Ojađena djevojka prividno pristane na ovo za nju katastrofalno rješenje, ali osmisli i strašnu osvetu.

Recimo još da je ova “Pentravačka” izvedba od publike prihvaćena u rasponu od zadovoljstva do oduševljenja. Repriza je 23. 11. 2010., a 30. 11. ista će predstava biti izvedena povodom 60. obljetnice Planinarskog društva GRAFIČAR.

Vjekoskav Domini

Fotografije sa premijere mogu se vidjeti ovdje.