Maskembal na domu Grafičar na Malom Sljemenu 02.02.2008.

Trebalo je tog 02.02. doći na Grafičar. Maskembal je ponovo otkrio želju i potrebu grafičaraca za prerušavanjem, pronalaženjem nekog novog lika u sebi samome, neke svoje skrivene osobnosti.

Trebalo je doći makar, samo da bi vidjeli devetomjesečnu bebu, kako u kratkoj raskošnoj haljinici puzi između maski. Sanja je nadmašila samu sebe i nosila najupečtljiviju masku te večeri.

Silvio i Vera okićeni flasterima i zavojima, šepajući i pridržavajući jedan drugoga, uvjerljivo su nam prikazali posljedice tretiranja najboljih na Evropskom rukometnom prvenstvu. Vikica je na svojoj haljini imala cijelu zelenu tržnicu, davši svoj prilog vegetarijanskom načinu prehrane. Dragica je pokazala da se još uvijek i u svojim godinama lakoćom može kretati u liku-djece cvijeća. I vremena su se promijenila. U nedostatku vuka, uz Crvenkapicu se motala neka tigrica, dok su duhovi mekim koracima kružili među nama. Super Mario je neskrivenim zadovoljstvom, u rukama nosio svoju izgubljenu dasku iz glave. Našla se tu i vatrena Španjolka, traper iz ruske tajge, Saibaba, a i zavodljiva vragica. Ova zadnja bila je zaslužna da su naši Vagabundi odmah osmislili kolektivnu masku, nazvavši se prigodno “jebo nas vrag”. I pod novim imenom svirali su i održavali štimung dug u noć.

Fotografije

Zapisala Neda