23.-25. 10. 2006. Dan planinara grafičara

Tradicionalni Dan planinara PD Grafičar, ove godine nije bio samo u subotu, nego smo ga obogatili za petak navečer. Naši članovi ujedno i glumci Diletantskog kazališta Pentravci, razveselili su nas premjerom predstave “kućnog” pisca Vjeke, “Put u Delfe”. To je ujedno bila prigoda da naši prijatelji iz Slovenije dođu u Zagreb dan prije pa tako i službeno “otvore” 136-ti susret PD Delo i PD Grafičar. Nakon vrlo uspješno odigrane predstave upriličen je i uspješan domjenak, zahvaljujući izdašnosti sponzora i “sponzora” u vidu naših vrijednih članica koje su ispekle brdo kolača.

Nakon domjenka par naših članova otpratilo je Delovce na naš dom na Sljemenu. Nastavak druženja na domu nije zaostao za uspješnošću predstave i domjenka. Dovoljno je reći da je bilo veselo.

Sljedeće jutro ubrzo nakon ustajanja došao je i Jure kako bi nas odvezao do Marije Bistrice, gdje smo u pratnji vrijednih članova lokalnog društva obišli obilaznicu “za dušu i tijelo”. Pratili su nas Mirko Fulir (autor obilaznice) i Drago Novina. Laganim hodom obišli smo put za oko 5 sati uz nekoliko zaustavljanja na pogodnim mjestima (čitaj – kleti). Zadovoljne lijepo provedenim danom, Jure nas je odvezao na Sljeme gdje smo nastavili veselicu do kasno u noć. Ove godine nakon dugo vremena ponovo smo zapjevali uz lijepi krijes koji su priredili naši članovi koji nisu hodali s nama po obilaznici.

Nedjelju ujutro iskoristili smo za zajednički sastanak s Delovcima, kako bi se dogovorili za zajedničke izlete u 2007. god. Nakon kraćeg druženja i pozdrava sa Slovencima “razbježali” smo se svatko na svoju stranu zadovoljni lijepo provedenim vikendom i onime što smo zajedno doživjeli na još jednom uspješnom Danu i susretu. Neka takovih susreta bude što više.

Dado