Godišnja skupština PD “Delo” – Ljubljana, 04. 03. 2005.

Kao i prošlih godina, i ove godine je nekoliko članova P.D. “Grafičar” (Vlado Sor, Dado Kralj, Dunja Mesing, Mirna Sirotić, Vesna Flego, Marija Šestak i Nikolaj Levičnik) predstavljalo naše društvo na 34. godišnjoj skupštini P.D. “Dela”, koja je doržana u petak, 4. ožujka 2005. u Ljubljani.

Iako je u noći od četvrtka na petak u Zagrebu padao gusti snijeg a jutro osvanulo sa svježim bijelim pokrivačem od nekoliko centimetara, put do Ljubljane je prošao bez većih teškoća, po očišćenoj i suhoj cesti, moglo bi se reći čak u idealnim uvjetima. U Ljubljani smo brzo pronašli naše prijatelje na novoj lokaciji – srdačna dobrodošlica, pozdravi.

Skupština nije bila izborna pa je njen rad tekao brzo i bez zastoja. Na početku svog pozdravnog govora Vlado je uz simpatični lapsus polučio sveopći aplauz i smijeh. Naglasio je da su veze između naša dva društva vrlo čvrste, da se ostvario prošlogodišnji plan naših susreta a naša druženja se nastavljaju i ove godine zajedničkim susretima i izletima na Kisovcu, Rabu, Uskovnici i na našem Sljemenu.

Nakon što je predsjednik Radnog predsjedništva Janez Porenta objavio završetak rada Skupštine, nastavili smo druženje na prigodnom domjenku. Brzo je protjecalo vrijeme u ugodnom društvu i približio se čas za naš povratak u Zagreb. Opet pozdravi uz nadu da ćemo se ponovno vidjeti za mjesec dana, na Kisovcu.

Na cesti se ponegdje uhvatila ledena korica ali je naš navigator Dado vješto izbjegao sve prometne zamke tako da smo se svi sretno vratili u Zagreb još prije ponoći, s osjećajem da smo našom nazočnošću još jednom potvrdili već toliko puta provjerenu suradnju između P.D. “Grafičar” i P.D. “Delo”.