Recepti sa izleta
Ferrero rocher torta „MRKVIŠTE“ - Đurđa
SASTOJCI ZA BISKVIT:
2 čaše šećera
1 čaša oštrog brašna
1 čaša glatkog brašna
½ praška za pecivo
1,5 žličica sode bikarbone
¾ čaše kakaa
1 vanilin šećer
2 jaja
1 čaša mlijeka
½ čaše ulja
½ čaše kipuće vode
SASTOJCI ZA KREMU:
40 dkg nutelle
50 dkg mascarponea
25 dkg prženih lješnjaka (polovicu samljeti, a polovicu nasjeckati na sitne komadiće)
5-6 napolitanki od lješnjaka (samljeti ili sitno nasjeckati)
Biskvit: u jednoj posudi pomiješati sve suhe sastojke. U drugoj miksati jaja dok ne postanu pjenasta pa dodati i sve druge „mokre“ sastojke.
Uliti mokre sastojke k suhima stalno miksajući. Na kaju dodati ½ čaše kipuće vode.
Izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu 26 cm promjera dna obloženog papirom za pečenje i peći na 175°C oko 45 minuta.
Napravite probu čačkalicom kako biste provjerili je li pečen – ako na čačkalici ne ostane ništa, pečen je!)
Ohladiti na rešetki
Krema: Miksati mascarpone i nutellu, potom umiješati lješnjake i napolitanke.
Izrada: Ohlađen biskvit prerezati na pola ili na tri dijela i premazati ga kremom. Kreme bi trebalo biti dovoljno da se torta premaže između biskvita i da se cijela još premaže kremom.
Po želji ukrasiti vrhnjem za šlag
p.s. varijanta tore na Mrkvištu nije imala pržene lješnjake