23.4.2022. OSTREŽ, SLOVENIJA

Tradicionalno druženje s članovima PD Delo Ljubljana, vodi nas u okolicu Polšnika u Zasavsko-Posavskom gorju, predalpskoj geografskoj regiji koja se prostire duž obje strane toka rijeke Save od Ljubljanske kotline do granice s Hrvatskom. Polšnik je turističko mjestašce sa svojim idealnim položajem na brežuljku, odakle puca pogled na daleku okolicu, obronke susjednih brežuljaka, raštrkane zaseoke, pašnjake i crkve na vrhovima brežuljaka. Po lakoj, kružnoj stazi od koja je u lokalnom vodiču nazvana "Od crkvice do crkvice", obići ćemo najviše vrhove toga kraja: Ostrež 856 m, Preveški vrh 874 m.

PLAN IZLETA

Nedjelja, 23.4.2023.

Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone, ujutro u 7.00 sati. Vožnja do Polšnika, gdje ćemo se susresti s prijateljima iz PD Delo i podijeliti u grupe prema trajanju i zahtjevnosti staza:

Grupa A: Od Polšnika do Ostreža i natrag, ukupno 2,5 sata hoda kondicijski i tehnički lako.

Grupa B: malo duža staza Polšnik - Ostrež - Preveški vrh - Bočni vrh - Glinjek - Polšnik. Ukupno 4-5 sati hoda kodicijski umjereno zahtjevno, tehnički lako. Oko polovice puta hoda se cestom, preostalo stazom.

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od sunca, vjetra i kiše.

POTREBNI DOKUMENTI: važeća osobna iskaznica ili putovnica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

CIJENA: prijevoz: 15 €. Uplate: u blagajnu na sastancima četvrtkom ili na račun Društva: IBAN: HR3323600001101501997 svrha uplate: Ostrež.

PREHRANA: Zajednički ručak u seoskoj gostionici, gulaš s tri vrste mesa, štrudla, po cijeni 8-10 € plativo davatelju usluge ili hrana iz ruksaka.

PRIJAVE: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP