12.02.2023. - Plitvička jezera zimi

Nacionalni park Plitvička jezera je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park, a predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. Sedrene barijere, koje su nastale u razdoblju od desetak tisuća godina, jedna su od temeljnih osobitosti Parka.

Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, šumske staze, drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu. Zimi, Park pruža nezaboravno iskustvo šetnje zasnježenim stazama pored zaleđenih slapova. Doživite zimsku idilu, u napokon snježnom ambijentu.

PLAN IZLETA

Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta iza Cibone u 7.30 sati. Vožnja do ulaza u Park uz stajanje na jutarnju kavu. Kružna tura uz Donja jezera (Gornja jezera su zimi zatvorena za posjet) koja uključuje vožnju panoramskim vlakom i brodom preko jezera Kozjak, te Veliki slap. (Program obilaska B ili F). Nakon obilaska, predah uz ručak ili piće u nekom od restorana u okolici. povratak u Zagreb oko 20 sati.

OPREMA: Čvrste planinarske cipele, poželjne su žabice za cipele zbog hoda po zasnježenom ili zaleđenom terenu, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od hladnoće, vjetra, snijega ili kiše. Hrana iz ruksaka ili po izboru u restoranu.

TEŽINA: Kondicijski i tehnički lako. Obilazak traje oko 4 sata, 2-3 sata hoda.

POTREBNI DOKUMENTI: Važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica, zdravstvena iskaznica.

PREHRANA: Iz ruksaka ili u ugostiteljskom objektu prije povratka.

CIJENA PRIJEVOZA: 18 €, na bazi min. 25 učesnika. Uplate u blagajnu četvrtkom u društvu ili na račun društva. IBAN: HR3323600001101501997, svrha uplate: Plitvice.

Ulaznica obavezna: 5 €, plativo davatelju usluge, na ulazu u Park

VODIČ: Boris Lukač 098/38 44 22 (WhatsApp, SMS) e-mail: rizzbo@gmail.com.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

TOP