22.01.2023. - KUM (1220m) s HPD "Kapela" Zagreb

Kum je sa 1220 metara najviši vrh Posavskog Hribovja. Budući da se vrh uzdiže iznad Zasavlja, neki ga zovu i Zasavski Triglav. Na vrhu se nalazi planinarski dom, odašiljači i crkva sv. Neže. Na vrhu se nalazi i vidikovac s kojeg se vide poznatiji vrhovi većeg dijela Slovenije, naravno oni koji se vide s vrha. Za lijepog vremena pogled s vrha seže od Posavskog Hribovja do nešto udaljenijih Kamniških i Savinjskih Alpa, Karavanki i Julijskih Alpa s Triglavom.

PLAN IZLETA:

NEDJELJA: Polazak s Glavnog kolodvora u 7:00. Sastanak ispred kolodvora u 6:30. Vozimo se vlakom do Zidanog mosta gdje ćemo popiti kavicu i čekati drugi vlak za Trbovlje. Iz Trbovlja krećemo prema Kumu kroz Čebulovu dolinu. Do vrha će nam trebati 3-4 sata hoda. Na vrhu ćemo napraviti dužu pauzu za ručak i okrijepu. Nakon što smo se dobro ugrijali i odmorili put nas dalje vodi preko Škratove doline do Zidanog mosta za što će nam trebati 2-3 sata. U zidanom mostu se ukrcavamo na vlak i putujemo prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb je u 20:45.
Cijena prijevoza: vlak = 17,00 € Prehrana: iz ruksaka i barem 2 litre vode. Dom na Kumu opskrbljen je hranom i pićem.

Oprema: Kompletna zimska oprema (jakna, rukavice, kapa, gamaše i sl.), sunčane naočale, dereze/žabice, ČEONA LAMPA-OBAVEZNO!!!

VODIČ: Luka Molvarec 098 910 9846 molvarecluka@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu za tekuću godinu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič zadržava pravo promjene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti ili vremenskih neprilika.

 

TOP