NAJAVA IZLETA! 18.02.2018. Istočna Medvednica – vrh Rog i Planinarski dom Lipa


Tokom zimskih mjeseci nije loše održavati hodačku kondiciju izletima manje ili srednje zahtjevnosti. Zato vas vodimo u jednu lijepu šetnju istočnim dijelom Medvednice, do vrha Rog i Planinarskog doma Lipa. Iza Lipe se nalazi nalazi panoramska piramida s koje se pruža lijepi pogled na istočne padine Medvednice i Zelinski kraj.

PROGRAM:

  • okupljanje u 9:00 h na okretištu tramvaja Dubrava
  • vožnja ZETovim autobusom br. 209 na relaciji Zagreb – Čučerje (zadnja stanica). Autobus kreće u 9:20 h, put traje 19 min.
  • stazom br. 29 se krećemo kroz zaselak Hukmani šumskom stazom više-manje izohipsom uz kapelicu Marije snježne do strmine zapadnim obroncima Roga. Tu se spajamo na stazu br. 1, koja nas nakon ~1 km dovodi do doma Lipa.
  • odmor u domu uz mogućnost okrijepe
  • povratak u Čučerje stazom br. 53.
  • Busom br. 209 se vraćamo u Zagreb (nedjeljom vozi svakih pola sata)

Vodič: Nikola Biliškov, mob: 0917209759, e-mail: nbilis@irb.hr

Predviđeno trajanje hodanja: oko 3 h

Duljina puta: oko 8 km

Zahtjevnost izleta: tehnička T-1 (nezahtjevno) – u slučaju jako blatnjave staze T-2, kondicijska K-1 (lagano)

Oprema: standardna planinarska oprema u skladu s vremenskim uvjetima (štapovi, prva pomoć, slojevita odjeća, presvlaka, voda). Obavezno ponijeti gamaše, jer će vjerojatno biti dosta blatnjavo.

Obavezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2018. godinu

Prehrana: ponijeti nešto hrane sa sobom, a može se ručati u domu.

Kutak za žigomane: kontrolna točka HPO-a, Zagorskog planinarskog puta, Hrvatskih planinarskih kuća i Planinarskog puta Medvednicom. Žig se nalazi u planinarskom domu Lipa, a metalni žig je na zidu pred ulazom u dom.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, da će poštovati pravila zaštite prirode i okoliša te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Vodič ima pravo odbiti sudjelovanje pojedinca za kojeg procijeni da nije tjelesno spreman, da nije adekvatno opremljen ili da nije spreman djelovati timski.

KARTA RUTE